03-03-05

De ongerepte natuur

Zoals men kan zien was de bouwplaats een wildernis. Ze stond vol berken, beuken en eiken. Een hele klus om die later bouwrijp te maken.



10:50 Gepost door Peter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

En de grondplannen

Het gelijkvloers bestaat voor een gedeelte uit een open structuur. De inkomhal, keuken, eethoek en zithoek zijn één open ruimte. Dit geeft een ruim gevoel ondanks dat de voorgevel maar 7 meter bedraagt. Verder is er nog een koele berging en een wasplaats. De garage is in de woning. Op de eerste verdieping bevindt zich onze slaapkamer en de badkamer. De overloop doet tevens dienst als dressing. Het bureel bevindt zich aan de straatzijde met een bijbehorende terras. Op de tweede vedieping bevinden zich twee slaapkamers met een douche en een lavabo. Eén kamer voor ons Jelleke en de andere voor....... (de rest van de bende ;-) )


10:27 Gepost door Peter | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

De gevels

Hier zijn dan de gevels van onze woning !

10:25 Gepost door Peter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De volgende fase

Onze architecten waren snel gekozen. Jan en Son (hippo-architecten) waren dan ook geen onbekend voor ons. Zij kregen van ons de volledige vrijheid om een ontwerp klaar te stomen.  
Het concept
Het gaat over een hedendaagse halfopen ééngezinswoning bestaande uit twee bouwlagen met een zadeldak en een bovengrondse garage. Het ontwerp bestaat uit twee volumes die in elkaar grijpen. Het ene volume, beginnend in de voorgevel, onderscheidt zich van het hoofdvolume door een andere bekleding en benadrukt het binnenkomen van de woning voor bezoekers (te voet) als voor eigen bewoners (te voet, met de fiets of met de auto). Het hoofdvolume wordt opgetrokken uit een donkere handvormsteen, waardoor het aansluit bij de gemetselde woningen in de straat. Hierin zitten de woonvertrekken vervat. Bijvolumes worden uitgevoerd in cederhout.
Er is gekozen voor hedendaagse materialen (cederhouten bekleding, donkerkleurige baksteen, tegelpannen, veel glas in aluminium profielen) die de vormgeving dient te benadrukken maar die eveneens aansluiting vinden bij het landelijkwonen in de straat.
Opvallend is de grote glasoppervlakte aan de voorzijde om het zuiderlicht en de warmte binnen te laten, vandaar ook het daklicht en de opengewerkte ruimte om het licht tot diep in de woning toe te laten. Boven de garage is een zonneterras voorzien.

10:20 Gepost door Peter | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon, ja dat is al bijna twee jaar geleden. De tijd vliegt !
Via veel zoek en surfwerk zijn we uit gekomen op een mooi stukje grond gelegen in een rustige omgeving. Veel bedenk tijd hebben we niet nodig gehad, want dezelfde dag dat we deze aankondiging gevonden hadden op het internet, was de overenkomst al getekend.
Het begin van onze droom !








10:07 Gepost door Peter | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9