03-03-05

De volgende fase

Onze architecten waren snel gekozen. Jan en Son (hippo-architecten) waren dan ook geen onbekend voor ons. Zij kregen van ons de volledige vrijheid om een ontwerp klaar te stomen.  
Het concept
Het gaat over een hedendaagse halfopen ééngezinswoning bestaande uit twee bouwlagen met een zadeldak en een bovengrondse garage. Het ontwerp bestaat uit twee volumes die in elkaar grijpen. Het ene volume, beginnend in de voorgevel, onderscheidt zich van het hoofdvolume door een andere bekleding en benadrukt het binnenkomen van de woning voor bezoekers (te voet) als voor eigen bewoners (te voet, met de fiets of met de auto). Het hoofdvolume wordt opgetrokken uit een donkere handvormsteen, waardoor het aansluit bij de gemetselde woningen in de straat. Hierin zitten de woonvertrekken vervat. Bijvolumes worden uitgevoerd in cederhout.
Er is gekozen voor hedendaagse materialen (cederhouten bekleding, donkerkleurige baksteen, tegelpannen, veel glas in aluminium profielen) die de vormgeving dient te benadrukken maar die eveneens aansluiting vinden bij het landelijkwonen in de straat.
Opvallend is de grote glasoppervlakte aan de voorzijde om het zuiderlicht en de warmte binnen te laten, vandaar ook het daklicht en de opengewerkte ruimte om het licht tot diep in de woning toe te laten. Boven de garage is een zonneterras voorzien.

10:20 Gepost door Peter | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

** Wordt het dat? Amai, sjiek zeg ... :-)

Gepost door: nathalie | 04-07-05

De commentaren zijn gesloten.